Feltöltve:

Színes jégbomba

timer 25
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

zselatin1 evőkanál
porcukor6 dekagramm
mandula5 dekagramm
eperlekvár2 evőkanál
csokoládé8 dekagramm
kristálycukor1 evőkanál
ananászkonzerv15 dekagramm
tejszín5 dl

Elkészítés

1. lépés

Az ananászkarikákat apróra összevágom, összekeverem
a kristálycukorral, és öt percig főzöm. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem, összekeverem a vízben felfőzött zselatinnal és három tálban elosztom.

2. lépés

Az első tálban levő habot összekeverem a vízfürdőn felolvasztott csokoládéval, a második tálban levőt az ananásszal meg
a durvára vágott mandulával, a harmadik adag tejszínhabot pedig az eperdzsemmel.

3. lépés

Egy kivizezett formát kibélelek a csokoládés habbal, erre öntöm az epreset, végül az ananászosat, majd a megtelt formát néhány órára mélyhűtőbe teszem.

4. lépés

Tálalás előtt az edényt egy pillanatra meleg vízbe állítom, és a jégbombát egy tálra csúsztatom. Édes tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítem a tetejét.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem