Feltöltve:

Színes jégbomba

timer 25
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

-

zselatin1 evőkanál
porcukor6 dekagramm
mandula5 dekagramm
eperlekvár2 evőkanál
csokoládé8 dekagramm
kristálycukor1 evőkanál
ananászkonzerv15 dekagramm
tejszín5 dl

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Az ananászkarikákat apróra összevágom, összekeverem
    a kristálycukorral, és öt percig főzöm. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verem, összekeverem a vízben felfőzött zselatinnal és három tálban elosztom.

  2. 2. lépés

    Az első tálban levő habot összekeverem a vízfürdőn felolvasztott csokoládéval, a második tálban levőt az ananásszal meg
    a durvára vágott mandulával, a harmadik adag tejszínhabot pedig az eperdzsemmel.

  3. 3. lépés

    Egy kivizezett formát kibélelek a csokoládés habbal, erre öntöm az epreset, végül az ananászosat, majd a megtelt formát néhány órára mélyhűtőbe teszem.

  4. 4. lépés

    Tálalás előtt az edényt egy pillanatra meleg vízbe állítom, és a jégbombát egy tálra csúsztatom. Édes tejszínhabbal és gyümölcsökkel díszítem a tetejét.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Feliratkozom a hírlevélre