Színes rakottas a Főételek kategóriában
A zöldségkeveréket sós vízben puhára főzzük.
A megtisztított, apró kockára vágott vöröshagymát olíva olajon üvegesre pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, hozzáadjuk az egyik leveskockát, 2 gerezd zúzott fokhagymát, csipetnyi őrölt köményt, borsot és pirospaprikát. Ezután hozzákeverjük a darált húst és kevés víz hozzáadásával készre főzzük.
Egy edényben kevés olíva olajat hevítünk, rátesszük a rizst, és fehéredésig pirítjuk. Felöntjük dupla adag vízzel, belemorzsoljuk a leveskockát, lefedjük, megvárjuk amíg felforr és lekapcsoljuk alatta a tűzhelyet. Készre pároljuk.
A kész rizst és darált húst alaposan összekeverjük, majd egy kisebb, magasabb falú teflon tepsibe tesszük. A tetejére rátesszük a megfőtt mexikói zöldséget, majd elsimítjuk rajta a tejfölt és alaposan megszórjuk reszelt sajttal. 200 fokon addig sütjük, amíg a sajt ropogósra nem sül. Ez kb 20-25 percet vesz igénybe