Szilvia szelet
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    krem

    • tej - 1 liter
    • vaníliás pudingpor - 2 púpos evőkanál
    • Ráma - 20 dekagramm
    • porcukor - 20 dekagramm
    • kakaópor - 3 dekagramm
    • rumaroma - 1 darab
    • feketekávé - 1 kevés
    • liszt - 2 evőkanál

    Tészta

    • tojás - 2 darab
    • méz - 2 evőkanál
    • tej - 2 evőkanál
    • porcukor - 10 dekagramm
    • szódabikarbóna - 2 kávéskanál
    • Rama margarin - 5 dekagramm
    • liszt, amennyit felvesz - 1 adag

    Tetejére

    • csokimáz - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk annyi liszttel, amennyit felvesz és 3 lapot sütünk belőle tepsi hátán.
    2. A krémhez az 1 liter tejet megfőzzük a pudingporokkal és a 2 evőkanál liszttel.
    3. 20 dkg Ramát kikeverünk 20 dkg porcukorral és ha kihűlt a puding, összekeverjük a Ramás krémmel.
    4. Kétfelé vesszük a krémet: az egyik felébe 3 dkg kakaóport, rumot és kevés feketekávét keverünk., ez a keverék kerül az alsó lapra.
    5. A második lapra a fehér krém, a tetejére pedig a csokimáz kerül.