Szilveszteri malackák
Szilveszteri malackák
  • timer90 perc
  • moodKönnyű
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 25 dekagramm
    • Ráma - 25 dekagramm
    • főtt, áttört burgonya - 25 dekagramm
    • túró - 25 dekagramm
    • só - 2 kávéskanál

    Tetejére

    • őrölt fekete bors - 1 adag
    • tojás felverve - 1 darab

    Elkészítés:

    1. A hozzávalókból egy laza tésztát gyúrunk és kb. 1 órát a hűtőben pihentetjük. Ezután a tésztát 1-1.5 cm vastagságúra kinyújtjuk.
    2. A legnagyobb és a legkisebb pogácsaszaggatóval ugyanannyi korongot szaggatunk, míg a közepessel fele annyit, mint a másik kettővel.
    3. Nálam a 19 db-hoz kellett 19 db legnagyobb, 19 db legkisebb és 10 db a közepes körtésztából. A nagy körlapokat sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk és lekenjük őket a felvert, sós tojással. Ezek lesznek a malacfejek.
    4. A közepes körlapokat 4 egyforma cikkre vágjuk. Ezek lesznek a malacfülek. A legkisebb körlapokra pedig szívószállal két lyukat fúrunk. Ezek lesznek a malacorrok.
    5. A füleket és az orrokat a malacfejekre illesztjük, majd lekenjük őket is a felvert tojással. Fekete borsból, vagy napraforgómagból szemeket ragasztunk a malackáknak.
    6. A malac-pogácsákat 220 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.