Szilveszteri ropogós malaccomb fehérboros-szőlős káposztával
Szilveszteri ropogós malaccomb fehérboros-szőlős káposztával
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • olaj - 2 evőkanál
  • fehér káposzta - 1 darab
  • Knorr Erőleveskocka - 2 darab
  • Delikát ételízesítő - 1 teáskanál
  • fehérbor - 1 dl
  • margarin - 1 evőkanál
  • fehér szőlő - 40 dekagramm
  • barna nádcukor - 2 evőkanál
  • bőrös malac comb - 1 darab

Elkészítés:

  1. A malac comb bőrös felét óvatosan vagdossuk be egy éles késsel. Az erőleves kockákat nyomkodjuk szét egy kevés olajban, majd jól dörzsöljük be vele a húsos felét. A bőrös felét pedig alaposan dörzsöljük be a durva szemcséjű tengeri sóval. (A malac bőrén csak sót tudunk használni,egyrészt így lesz jó ropogós másrészt pedig ráégnének az egyéb fűszerek, ízesítő anyagok.) Hagyjuk így kb. 1 órát.
  2. A sütőt forrósítsuk föl a legmagasabb fokozatra, 230-250 fokra. Tegyük a malacot egy kiolajozott tepsibe bőrös felével fölfelé. Tegyük be a forró sütőbe és süssük így kb. 30-35 percig, míg a bőre szépen felhólyagosodik. Majd vegyük le a hőmérsékletet 160 fokra és süssük kb. 2-2,5 órát, illetve amíg elkészül és finom porhanyós lesz. A tepsit időnként ellenőrizzük, ha kell, adjunk hozzá egy kis zsiradékot. Ha kész a malacsült, pihentessük 10-15 percig, majd szeleteljük föl.
  3. Közben készítsük el a káposztát. Egy lábosban forrósítsunk föl margarint.
  4. Adjuk hozzá a cukrot és enyhén karamellizáljuk meg.
  5. Vágjuk csíkokra a megtisztított káposztát és adjuk a forró cukros margarinhoz. Szórjuk meg a delikáttal. Pároljuk pár percig, majd öntsük föl a borral. Időnként kevergessük és pároljuk készre kb. 30-40 perc alatt. (A káposzta maradhat enyhén ropogós, frissességet adva a tálnak.)
  6. A párolás vége előtt 10 perccel adjuk hozzá a megmosott szőlőszemeket. A káposztát tálaljuk a ropogós malacsült mellé.