tejföl | 4 dl |
---|---|
vöröshagyma | 3 darab |
füstölt szalonna | 10 dekagramm |
savanyú káposzta | 2 kilogramm |
liszt | 3 evőkanál |
Delikát ételízesítő | 2 evőkanál |
zsír | 1 evőkanál |
paradicsomlé | 4 dl |
bacon | 20 dekagramm |
őrölt kömény | 1 teáskanál |
őrölt bors | 1 teáskanál |
borsikafű | 1 teáskanál |
füstölt csülök | 30 dekagramm |
őrölt pirospaprika | 2 evőkanál |
szárított kapor | 1 teáskanál |
frankfurti virsli | 40 dekagramm |
bajor virsli | 40 dekagramm |
darált pirospaprika | 2 evőkanál |
Szilveszteri korhelyleves a Levesek kategóriában
Előkészítjük a hozzávalókat, ha szükséges a savanyú káposztát hideg vízben átmossuk.
A füstölt szalonnát szeletekre vágjuk, a zsíron megpirítjuk.
Hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott vöröshagymát és a bacon szalonnát. Beletesszük a füstölt csülköt, az őrölt piros paprikát, a Delikát ételízesítőt, a darált pirospaprikát, a babérlevelet és a savanyú káposztát. Felöntjük 3 liter vízzel, hozzáöntjük a paradicsomlét, ízesítjük a kaporral, az őrölt borssal, a borsikafűvel, az őrölt köménnyel és ízlés szerint sózzuk.