Feltöltve:

Szilvatorta

timer 90
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztalaphoz

lágy Rama50 gramm
porcukor50 gramm
1 csipetnyi
tojás1 darab
finomliszt100 gramm
sütőpor1 kávéskanál

A krémhez

érett szilva750 gramm
félszáraz vörösbor2.5 dl
fahéj0.5 rúd
zselatin2 csomag
vaníliás pudingpor1 csomag
kristálycukor250 gramm
tejszín5 dl

A díszítéshez

szilva5 darab
tejszín2 dl
vaníliás cukor2 csomag

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztalaphoz habosra keverjük a Ramát a cukorral és a sóval, majd a tojással, végül a sütőporral összekevert liszttel. Egy 26-28 cm átmérőjű kapcsos tortaforma alját kibéleljük sütőpapírral, egyenletesen rákenjük, simítjuk a tésztát és 200 °c előmelegített sütőben (légkeveréses 175 °c) 12-15 percig világossárgára sütjük. A fémlapon hagyjuk kihűlni. A szilvát megmossuk, kimagozzuk, hozzáadjuk a vörösbort és a fahéjat, majd fedő alatt, lassú tűzön 15 percig főzzük. Közben a csomagoláson feltüntetett javaslat szerint felpuhítjuk a zselatin. A pudingport elkeverjük 8 evőkanál vízzel, a szilvát lehúzzuk a tűzről, botmixerrel finom krémmé-péppé turmixszoljuk, majd visszatesszük a tűzre, beleszórjuk a kristálycukrot és olvadásig forraljuk vele. Ezután erőteljesen keverve hozzáadjuk a feloldott pudingport és éppen csak sűrűsödésig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A zselatinhoz adunk 3-4 kanál forró szilvapépet, olvadásig kevergetjük vele, aztán erőteljes mozdulatokkal a forró krém egészéhez adjuk és hagyjuk egészen kihűlni. Közben a tésztalap alatt tisztára cseréljük a sütőpapírt és a forma oldalát is kibéleljük sütőpapírral. A tejszínt kemény habbá verjük és több részletben, kézi habverővel, vagy lyukas fakanállal és kíméletesen beledolgozzuk a krémbe. A tésztalap tetejére a formába simítjuk és legalább 4 órára hűtőszekrénybe tesszük. Egy óra múlva a krém megdermed annyira, hogy alufóliával lazán letakarhassuk. Tálalás előtt a szilvaszemeket megmossuk, szárazra töröljük, kimagozzuk és elnegyedeljük. A tejszínt kemény habbá verjük a vaníliás cukorral, csillagbetétes nyomózsákba szedjük. Lehúzzuk a tortáról a karikát és lehántjuk az oldaláról a papírt. A tetejét habrózsákkal és a negyedelt szilvaszemekkel díszítjük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1