Feltöltve:

Szilvásgombóc

timer 60
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A gombóchoz

főtt krumpli1 kilogramm
liszt30 dekagramm
tojás1 darab
Ráma1 teáskanál
só ízlés szerint1 adag
szilva kimagozva25 darab
cukor1 evőkanál
fahéj1 kávéskanál

A meghempergetéshez

olaj1 darab
zsemlemorzsa1 darab

Elkészítés

1. lépés

A krumplit sós vízben megfőzzük és még melegen összetörjük. Hozzátesszük a Ramát, a tojást, majd a lisztet. A lisztet fokozatosan adagoljuk hozzá, mert függ a krumpli minőségétől. Rugalmas tésztát gyúrunk, hogy könnyedén kisodorjuk. Vigyázzunk, hogy ne legyen túl kemény, mert élvezhetetlenné válik a gombócunk.


2. lépés

Lisztezett munkalapon 1/2 cm vastagra nyújtjuk, egyenlő méretű négyzetekre vágjuk. Mindegyik közepébe 1 szilvát teszünk. A szilva közepébe, a mag helyére fahéjas kristálycukrot teszünk. A tészta 4 sarkát összefogjuk, majd gombóc alakra gömbölyítjük.

3. lépés

Több adagban, lobogó, forró vízben kifőzzük a gombócokat. Ha feljönnek a víz tetejére, rászámolunk még 1-2 percet és már kész is. Hideg vízzel leöblítjük, majd zsemlemorzsában meghempergetjük. Olajon a zsemlemorzsát aranysárgára pirítjuk.

4. lépés

Tegyünk hozzá 1-2 ek. porcukrot és így pirítsuk meg. Jó, karamelles íze lesz.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 105"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem