Feltöltve:

Szilvás tutajok

timer 20
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

mélyhűtött leveles tészta2 csomag

Tetejére

szilva85 dekagramm
tojássárgája1 darab
tej1 evőkanál
piros ribizlizselé20 dekagramm
pisztácia3 dekagramm

Szilvás tutajok a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A leveles tésztát engedjük fel a csomagoláson található utasítás szerint. A tésztalapokat csomagonként egymásra téve nyújtsuk ki enyhén belisztezett munkalapon, 36x27 cm-es négyszögekre. Minden tésztalapot vágjunk 9 db. 12x9 cm-es négyszögekre. Béleljünk ki két sütőlemezt sütőpapírral, fektessük rájuk a tésztanégyszögeket, és 10 percig pihentessük. A szilvát mossuk és szárítsuk meg, felezzük el, és magozzuk ki. Minden tésztanégyszögre tetőcserép alakban tegyünk 4-6 fél szilvát. A négyszögek minden szélén hagyjunk szabadon kb. 1 cm-es peremet. A tojássárgát habarjuk össze a tejjel, és a széleket óvatosan kenjük meg vele (a vágási felületekre nem szabad tojássárgának kerülnie, mert akkor a tészta ott nem tud levelesedni). A tésztalapokat előmelegített sütőben, alulról a második szinten, 200 fokon süssük meg. A ribizlizselét 5-6 perc alatt forraljuk át, aztán hideg vízbe állítva addig keverjük, amíg sűrűn folyó nem lesz. A megsült tutajokat tortarácsra téve hagyjuk kissé kihűlni, majd a szilvát kenjük be a ribizlizselével, és végül szórjuk meg pisztáciával.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem