Feltöltve:

Szilvás torta

timer 55
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tészta

kristálycukor125 gramm
Ráma125 gramm
liszt125 gramm
vaníliás cukor2 csomag
tojás2 darab
sütőpor1 púpos evőkanál
citrom reszelt héja1 darab
kék, vagy ringlószilva10 darab

Tetejére a szóráshoz

kristálycukor12 gramm
fahéj2 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A sütőt melegítsük elő 180 C°-ra és egy 18 cm átmérőjű csatos tortaforma aljába sütőpapírt csíptessünk.

  2. 2. lépés

    A Ramát a kristálycukorral, a citromhéjjal és a vaníliás cukorral habosítsuk fel. Ha felhabosodott a Rama, egyenként, további folyamatos habosítás mellett csurgassuk hozzá a tojásokat.

  3. 3. lépés

    Egy tálban keverjük össze a lisztet a sütőporral és ha a Ramához hozzáadtuk a tojásokat, forgassuk bele a sütőporos lisztet is a keverékbe.

  4. 4. lépés

    Az így kapott masszát szedjük a papírral kibélelt sütőformába és egyenletesen kenjük el.

  5. 5. lépés

    Ezután minél sűrűbben nyomkodjuk a masszába a negyedelt szilvákat, végül hintsük meg az egészet fahéjas cukorral.

  6. 6. lépés

    A tortát légkeveréses sütőben 180 fokon kb. 40-45 percig, tűpróbáig süssük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Örmény mézes sütemény

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1

Oroszkrém torta

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos-citromos kuglóf

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0

Lekváros linzer

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3

Feketeerdő kuglóf

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliás diós kifli (hókifli)

timer 10"
mood Könnyű
thumb_up 3

Eszterházy-torta

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0

Diókrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Karamellkrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Narancsos csokoládékrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0

Vaníliakrém

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Kakaós piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1

Piskóta alaprecept

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2

Csokoládé kekszes torta

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tepsis palacsinta

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1