Szilvás rácsos a Desszertek kategóriában
A kimagozott szilvát kevés víz hozzáadásával lábosba tesszük, és gyakran kevergetve 5 percig főzzük. Megszórjuk 8 dkg kristálycukorral, a fahéjjal, és további 3-4 percig főzzük. Hűlni hagyjuk. A lisztet, a hideg Ramát, a tojást, a pici sót és a cukrot gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, nehogy a Rama megmelegedjen. A tészta háromnegyedét lisztezett deszkán 3-4 mm vékonyra nyújtjuk, és kibélelünk vele egy Ramával kikent peremes tortaformát. A darabos szilvadzsembe belekeverjük a mandulát, majd a tésztára halmozzuk. A maradék tésztát is kinyújtjuk, csíkokra vágjuk, és rácsosan a gyümölcstöltelékre helyezzük. Tojássárgájával megkenjük, és a maradék kristálycukorral megszórjuk. Közepes hőfokon, a sütő középső rácsán aranysárgára sütjük (kb. 30 perc).