Feltöltve:

Szilvás morzsatorta

timer 40
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

szilva1 kilogramm
liszt445 gramm
cukor275 gramm
fahéj1 csipetnyi
Ráma275 gramm
tojás3 darab
1 csipetnyi
sütőpor1 teáskanál
zsemlemorzsa2 evőkanál

Elkészítés

1. lépés

A szilvát megmossuk, megszárítjuk, kimagozzuk. A morzsához 175 g lisztet, 100 g cukrot és a fahéjat összekeverjük. 100 g Ramát megolvasztunk, cseppenként hozzáadjuk, elvegyítjük, ujjunkkal morzsalékossá gyúrjuk.

2. lépés

175 g Ramát ugyanennyi cukorral krémesre keverünk, egyenként hozzáadjuk a tojásokat és tovább keverjük. 270 g lisztet sóval és sütőporral összevegyítünk, a tojásos krémhez öntjük, majd elkeverjük.

3. lépés

Egy 28 cm átmérőjű formát kikenünk Ramával, zsemlemorzsával megszórjuk. Beletöltjük a tésztát, elsimítjuk, szilvával kirakjuk úgy, hogy a héja lefelé nézzen.

4. lépés

A morzsát a sütemény tetejére szórjuk. Forró sütő közepére tolva megsütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem