Feltöltve:

Szilvás lepény morzsolt tésztával

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A kelt tésztához

búzaliszt375 gramm
szárított élesztő1 csomag
cukor50 gramm
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
tojás1 darab
langyos tej200 milliliter
Ráma75 gramm

A tetejére

szilva2.5 kilogramm

A morzsolt tésztához

Ráma200 gramm
vaníliás cukor1 csomag
liszt300 gramm
cukor150 csapott mokkáskanál

Szilvás lepény morzsolt tésztával a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a Ramát kis edényben felolvasztjuk, és hűlni hagyjuk. A lisztet keverőtálba szitáljuk, és az élesztővel gondosan elvegyítjük. A cukrot, a van. cukrot, sót, tojást, tejet és Ramát hozzáadjuk. Sima tésztává dolgozzuk, és meleg helyen addig kelesztjük, amíg megnő. A tetejéhez a szilvát megmossuk, szitára téve lecsöpögtetjük, szárát levesszük, a szemeket leitatjuk, félbevágjuk, és kimagozzuk. A morzsolt tésztához a lisztet keverőtálba szitáljuk, a cukrot, van. cukrot és a Ramát hozzáadjuk, a tésztát kézzel elmorzsoljuk. A kelt tésztát a tálból kivesszük, és enyhén lisztezett gyúródeszkán gyorsan átgyúrjuk, (30x40cm-es), kikent tepsibe nyújtjuk. A szilvákat belsejével felfelé, cserépszerűen rárakjuk. A morzsolt tésztát egyenletesen rászórjuk, és a tésztát újra, addig kelesztjük, amíg láthatóan megnő, (15-20 perc). Alsó-felső sütésnél kb. 200 fokon, légkeveréses sütőnél kb. 180 fokon sütjük. Sütési idő kb. 25-30 perc.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem