Feltöltve:

Szilvás lepény

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt30 dekagramm
Ráma20 dekagramm
porcukor2 evőkanál
tejföl2 evőkanál
tojássárgája2 darab
sütőpor1 darab

A tészta felső részéhez

tojássárgája3 darab
porcukor6 evőkanál
tejföl1.5 dl
liszt5 dekagramm
tojásfehérje5 darab
sütőpor1 darab

A töltelékhez

szilva80 dekagramm
porcukor5 dekagramm
búzadara, vagy darált dió5 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a lisztet, a Ramát, a porcukrot, a tojássárgát, a sütőport és a tejfölt összegyúrjuk, majd rövid ideig pihentetjük. Utána vékonyra kinyújtjuk, tepsibe terítjük, villával megszurkáljuk, hogy kijöjjön a gőz, majd a tésztát félig megsütjük, kb. 10 perc. Ha langyosra hűlt a tészta, rárakjuk a kimagozott és kettévágott szilvát. Megszórjuk az 5 dkg porcukorral és a darával, vagy a dióval. Ízlés szerint pici fahéjat is szórhatunk rá. A tésztát bevonjuk a következő masszával: 3 tojássárgát tejföllel, porcukorral, liszttel, sütőporral habosra keverünk, majd beleforgatjuk az 5 tojásfehérjéből vert kemény habot. A szilvás tésztán egyenletesen elterítjük, a 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Ha langyosra hűlt, porcukorral megszórjuk és ízlés szerint szeleteljük.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem