Feltöltve:

Szilvás lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tésztához

kristálycukor5 dekagramm
Ráma13 dekagramm
finomliszt30 dekagramm
szeletelt szilva1 kilogramm
tojássárgája2 darab
zsemlemorzsa4 evőkanál
1 csipetnyi
tejföl2 dl

Masszához

citrom reszelt héja0.5 darab
tejföl5 evőkanál
tojásfehérje kemény habja5 darab
porcukor10 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Majdnem 2 dl tejfölt meglangyosítunk és feloldunk benne 5 dkg kristálycukrot, és 2 dkg élesztőt. Összedolgozzuk 13 dkg Ramával, 30 dkg finomliszttel, csipetnyi sóval, 2 tojássárgájával. Fél óráig pihentetjük, kinyújtjuk, és kibélelünk vele egy közepes nagyságú tepsit. A tepsibe ismét pihentetjük, míg duplájára nő a tészta. Meghintjük zsemlemorzsával, és rárakunk 1 kg kimagozott szilvát. Erre kerül a kevert massza, mely 5 tojássárgája, 10 dkg porcukor, 5 evőkanál tejföl, 1/2 citrom reszelt héja, és 5 dkg zsemlemorzsa keverékéből áll, végül az 5 tojás keményre vert habja kerül bele. Még finomabb lesz a lepény, ha a szilvára bevonás előtt darált dió, porcukor, fahéj keverékét hintjük. Mérsékelten forró sütőben 35-40 percig sütjük. A sütőből kivéve 10 percig állni hagyjuk, és utána szeleteljük kockákra.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem