Szilvás gombóc
Szilvás gombóc
  • timer60 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • burgonya - 1 kilogramm
  • liszt - 20 dekagramm
  • búzadara - 1 evőkanál
  • tojás - 1 darab
  • só - 1 kevés
  • zsemlemorzsa - 1 darab
  • olaj - 1 darab
  • szilva - 1 darab
  • cukor - 1 darab
  • fahéj - 1 darab

Elkészítés:

  1. A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, majd tisztítás után krumplinyomón áttörjük. Ha picit hűlt, összedolgozzuk a liszttel, sóval, tojással, darával.
  2. Fél órát állni hagyjuk, majd lisztezett deszkán 0,5 cm vastagra kinyújtjuk. Kb 4x4 cm-es kockákat vágunk belőle, és mindegyik közepére rakunk egy fél szilvát, aminek a belsejébe kevés fahéjas cukrot szórunk.
  3. A tésztából ezután gombócokat formálunk, amiket enyhén sós vízben megfőzünk, majd zsemlemorzsába forgatunk.
  4. Tálaláskor megszórjuk még fahéjas cukorral.