Szilvás csók
Szilvás csók
  • timer40 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • liszt - 30 dekagramm
  • sütőpor - 0.5 csomag
  • Ráma - 10 dekagramm
  • tojássárgája - 2 darab
  • cukor - 12 dekagramm
  • tejföl - 1 darab
  • puha, rumba áztatott szilva (aszalt) - 50 dekagramm
  • dió - 1 marék
  • sűrű cukorszirup - 1 dl
  • porcukor a tálaláshoz - 1 kevés

Elkészítés:

  1. A lisztet a sütőporral keverjük el, a puha Ramával morzsoljuk össze, adjuk hozzá a tojássárgákat, a cukrot, és annyi tejfölt, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk.
  2. 30 percre tegyük hűtőbe, majd nyújtsuk ki, fektessük sütőpapírral bélelt tepsibe és pár centinként nyomkodjuk bele a rumba áztatott szilvákat.
  3. A diógerezdeket nyomkodjuk a szilvaszemekbe, és a cukorsziruppal kenjük meg. 180 °C-os sütőben 25-30 perc alatt süssük meg.
  4. Amikor kihűlt, szaggassunk belőle kerek, formás csókokat. Hidegen, porcukorral megszórva kínáljuk.