Feltöltve:

Szilvás batyu

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

szárított élesztő1 csomag
liszt50 dekagramm
1 kávéskanál
porcukor10 dekagramm
Ráma20 dekagramm
tojássárgája2 darab
cukor1 evőkanál
tej3 dl
őrölt mandula
kókuszreszelék + még egy kevés
mandarinbefőtt (314 ml)

A kenéshez

tojás1 darab

A töltelékhez

őrölt szegfűszeg1 kevés
fahéj1 darab
porcukor10 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
lekvár4 evőkanál
apróra vágott szilva25 dekagramm
tojás1 darab
előfőzött rizs (125 grammos)1 csomag
citrom reszelt héja1 darab

Szilvás batyu a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tészta hozzávalóit jól összedolgozom, megdagasztom és duplájára kelesztem. A rizst 10 perc alatt puhára főzöm, kihűtöm és összedolgozom a többi töltelék hozzávalóval.

2. lépés

A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtom, és 10 X 10 cm-es négyzetekre vágom. Minden négyzet közepébe egy evőkanálnyi tölteléket teszek, majd a tészta négy sarkát egymásra hajtom.

3. lépés

Ha a csücskök nem tapadnak össze, akkor vízbe áztatott fogpiszkálóval összetűzöm őket.

4. lépés

A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem felvert tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütöm őket. Porcukorral megszórva, lekvárral, vagy anélkül tálalom.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem