szárított élesztő | 1 csomag |
---|---|
liszt | 50 dekagramm |
só | 1 kávéskanál |
porcukor | 10 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
tojássárgája | 2 darab |
cukor | 1 evőkanál |
tej | 3 dl |
őrölt mandula | |
kókuszreszelék + még egy kevés | |
mandarinbefőtt (314 ml) |
tojás | 1 darab |
---|
őrölt szegfűszeg | 1 kevés |
---|---|
fahéj | 1 darab |
porcukor | 10 dekagramm |
vaníliás cukor | 1 csomag |
lekvár | 4 evőkanál |
apróra vágott szilva | 25 dekagramm |
tojás | 1 darab |
előfőzött rizs (125 grammos) | 1 csomag |
citrom reszelt héja | 1 darab |
Szilvás batyu a Desszertek kategóriában
A tészta hozzávalóit jól összedolgozom, megdagasztom és duplájára kelesztem. A rizst 10 perc alatt puhára főzöm, kihűtöm és összedolgozom a többi töltelék hozzávalóval.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán 1 cm vastagra nyújtom, és 10 X 10 cm-es négyzetekre vágom. Minden négyzet közepébe egy evőkanálnyi tölteléket teszek, majd a tészta négy sarkát egymásra hajtom.
Ha a csücskök nem tapadnak össze, akkor vízbe áztatott fogpiszkálóval összetűzöm őket.
A batyukat sütőpapírral bélelt tepsibe teszem, megkenem felvert tojással, és előmelegített sütőben 180 fokon pirosra sütöm őket. Porcukorral megszórva, lekvárral, vagy anélkül tálalom.