Feltöltve:

Szilvás-müzlis

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Carte d'Or Vanília jégkrém4 gombóc
friss szilva félbevágva, kimagozva400 gramm
frissen facsart narancslé átszűrve3 evőkanál
barna cukor25 gramm
őrölt fahéj0.5 teáskanál
átszitált finomliszt100 gramm
magvas és gyümölcsös müzli50 gramm
vaj kis darabokra vágva75 gramm
barna cukor50 gramm
mandula szeletelve15 gramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra, és kapcsoljuk be a légkeveréses funkciót (gázsütőn 5-ös fokozat).

  2. 2. lépés

    Tegyük a szilvát, a narancslevet, a 25 dkg barna cukrot és a fahéjat egy kisebb lábasba és főzzük alacsony lángon 5 percig, vagy addig, amíg a szilva meg nem puhul. Amíg elkészítjük a krémet fedjük le az edényt, hogy az ízek megfelelően összeérjenek.

  3. 3. lépés

    Ujjainkkal morzsoljuk össze a lisztet, a müzlit és a vajat, amíg morzsa-szerű állagot nem kapunk, végül adjuk a keverékhez a barna cukrot is.

  4. 4. lépés

    Tegyük a félig megfőtt szilvákat egy másfél literes üveg vagy kerámia sütőtálba, oszlassuk el rajtuk a lisztes morzsát, majd szórjuk meg egyenletesen a szeletelt mandulával.

  5. 5. lépés

    Helyezzük a tálat az előmelegített sütőbe, majd süssük aranybarnára 35 perc alatt. Hagyjuk langyosra hűlni tálalás előtt.

  6. 6. lépés

    Osszuk el a kész crumble-t kis desszertes tálkákban, majd helyezzünk melléjük egy-egy gombóc Carte d'Or Vaníliás jégrémet.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem