Feltöltve:

Szilvás-diós pite

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tetejére

fahéjas porcukor1 kevés

-

liszt25 dekagramm
rum0.5 dl
tojás6 darab
Ráma25 dekagramm
cukor25 dekagramm
fél dió40 darab
szilva40 darab

A tepsi kikenéséhez

liszt1 darab
Ráma1 darab

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A szilvát megmossuk, félbevágjuk közben a magját kiemeljük. A mag helyére 1-1 fél dióbelet rakunk, és a szilvát újra összeillesztjük. A Ramát először magában, majd a cukor kétharmadával keverjük habosra. A tojások sárgáját egyesével, azután a rumot kanalanként dolgozzuk bele. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is hozzáadjuk.

  2. 2. lépés

    A liszt egyharmadát a Ramás masszára szitáljuk, a tojáshab egyharmadát rátesszük, óvatos mozdulatokkal összeforgatjuk. A többi lisztet és a habot még két részletben ugyanígy adjuk hozzá.

  3. 3. lépés

    A masszát 1 kb. 35x25 centis, Ramával kikent, lisztezett tepsibe simítjuk. A töltött szilvát rárakjuk, sőt egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk.

  4. 4. lépés

    Előmelegített sütőben, közepes lángon, (180 fokon), kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt, úgy vágjuk fel, hogy mindegyik szelet közepére egy töltött szilva jusson.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem