Feltöltve:

Szilvalekváros kelt patkók

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama a tepsi kikenéséhez1 kevés
tej3.5 dl
élesztő2.5 dekagramm
porcukor2 evőkanál
liszt (a fele lehet rétesliszt vagy graham-liszt is)50 dekagramm
Ráma10 dekagramm
1 teáskanál
citrom vagy narancs reszelt héja1 darab
tojássárgája3 darab
sütésálló szilvaíz25 dekagramm
finomliszt a tészta nyújtáshoz1 adag

Szilvalekváros kelt patkók a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tésztához a tejet meglangyosítjuk, 1 decit kimérünk belőle, az élesztőt belemorzsoljuk, egy kevés porcukrot hozzáadunk, és kb 15 perc alatt felfuttatjuk. A lisztet tálba tesszük, és a felfuttatott élesztővel, a maradék tejjel, meg a porcukorral, a langyosra olvasztott Ramával, megsózva, a citromhéjjal ízesítve 6-8 perc intenzív dagasztással hólyagosra kidolgozzuk. Akkor jó, amikor elválik az edény falától. Nem kell megijedni attól, ha a tészta eleinte csak egy ragacsos massza, addig kell dagasztani, amíg jó nem lesz. Végül a tojások sárgáját is beledolgozzuk. Konyharuhával letakarva, langyos helyen 50 percen át kelesztjük, majd meglisztezett gyúrólapon kisujjnyi vastagságúra ellapítjuk. Kb. 20 db, négyzet alakú lapra vágjuk. A közepükre szilvaízt halmozunk, majd egyenként felhengergetjük, és kifli formájúra hajtjuk. Ramával kikent tepsibe egymás mellé rakjuk, a tetejüket vizes ecettel, vagy egy kevés olajjal, esetleg felvert tojással lekenjük, 20 percig kelesztjük és előmelegített sütőben, közepes lángon 180 fokon, vagy légkeverésesnél 165 fokon, kb. 30 percig sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem