Feltöltve:

Szilvalekváros kalács

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Tetejére

tojás1 egész

Töltelék

jófajta házi szilvalekvár30 dekagramm

-

tojás1 darab
cukor2 evőkanál
élesztő2 dekagramm
fahéj1 teáskanál
tej1.5 dl
vaníliás cukor2 csomag
citrom reszelt héja (vagy narancshéj)1 darab
1 csipetnyi
olvasztott zsír vagy Rama3 dekagramm
olvasztott Rama2 dekagramm
liszt40 dekagramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tejet az élesztővel, meg egy pici cukorral, langyos helyen felfuttatom. A tészta többi hozzávalóit is összekeverem, és a tojással együtt a lisztes keverékhez adom. Tésztát gyúrok belőle, majd langyos helyen pihentetem, (duplájára kelesztem).

  2. 2. lépés

    Ezután fél centiméter vékonyra, téglalap alakúra kinyújtom. Behajtom a tészta két szélét, hogy sütés közben ne folyjon ki a lekvár. Rákenem a tésztára a lekvárt, majd mindkét végéről befelé haladva betekercselem a tésztát, úgy, hogy a középen találkozzanak.

  3. 3. lépés

    A tekercsekkel lefelé fordítva, egy sütőpapírral bélelt tepsibe teszem. A tetejét tojással megkenem, majd tűvel megszurkálom, hogy a gőz távozni tudjon. Előmelegített sütőben, kb. 160 fokon aranybarnára sütöm.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem