Szilvalekváros
Szilvalekváros
  • timer20 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Barna lap

    • liszt - 40 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • Ráma - 12.5 dekagramm
    • tojás - 2 egész
    • kakaópor - 2 evőkanál
    • porcukor - 3 evőkanál

    Sárga lap

    • liszt - 40 dekagramm
    • sütőpor - 0.5 csomag
    • Ráma - 12.5 dekagramm
    • tojás - 2 egész
    • porcukor - 3 evőkanál

    Elkészítés:

    1. A tésztához valókat összegyúrjuk, előbb a barna tésztát, két részre osztjuk és a mélyhűtőbe tesszük. A sárga tésztát is összegyúrjuk, 2 részre osztjuk. Ramával kikent, kilisztezett tepsi hátuljára kinyújtjuk az egyik sárga lapot, megkenjük szilvalekvárral és ráreszeljük a mélyhűtőből kivett barna tésztát, és megsütjük. Ugyanígy készítjük el a másikat is. Az elsőt úgy csúsztatjuk le, hogy a barna legyen felül, a másodikat majd a barna felével a krémre borítjuk. Krém: 2 cs. vanília pudingot 5 dl tejjel megfőzünk. 1 Ramát 25 dkg porcukorral, és 1 vaníliával kikeverünk. A két krémet összekeverjük, a két lap közé tesszük, tetejét vaníliás porcukorral megszórjuk.