Feltöltve:

Szilvalekváros bukta

timer 45
mood Közepes
person 18 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Rama Vajas Íz6 dekagramm
tojás1 darab
cukor3 evőkanál
tej3 dl
liszt60 dekagramm
élesztő3 dekagramm
tojássárga2 darab
citrom reszelt héja darab
sütésálló szilvalekvár25 dekagramm

Szilvalekváros bukta a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

Szilvalekváros bukta elkészítés 1. lépés képe

Az élesztőt 1 dl langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. A lisztet egy kelesztőtálba tesszük, hozzáadjuk a sót, a tojást és a tojássárgákat, citromhéjat. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a maradék tejet. Egy robotgép dagasztó spiráljával alaposan kidolgozzuk majd hozzáadjuk az olvasztott margarint és addig dolgozzuk a tésztát míg hólyagos nem lesz.

2. lépés

Szilvalekváros bukta elkészítés 2. lépés képe

Lisztel meghintjük és letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük.

3. lépés

Szilvalekváros bukta elkészítés 3. lépés képe

A megkelt tésztát lisztezett gyúródeszkára tesszük és ujjnyi vastagra nyújtjuk. 10X10 kockára vágjuk. A kockákra tesszük a szilvalekvárt, majd feltekerjük.

4. lépés

Szilvalekváros bukta elkészítés 4. lépés képe

Egy 22x32 cm-es tepsit kikenünk a margarinnal és belesorakoztatjuk a kis buktákat.

5. lépés

Szilvalekváros bukta elkészítés 5. lépés képe

A tepsit konyharuhával letakarjuk és hagyjuk a buktákat 15 percig újra kelni.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
A buktákat lekenjük a felvert tojással, és az előmelegített sütőbe tesszük.

6. lépés

Szilvalekváros bukta elkészítés 6. lépés képe

25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 3
Megnézem