sárgarépa | 1 darab |
---|---|
füstölt szalonna | 100 gramm |
Knorr Füstölthús-ízesítő kocka | 2 darab |
babérlevél | 1 darab |
gerezd fokhagyma | 3 darab |
zeller | 1 darab |
közepes nagyságú hagyma | 2 darab |
fehér kolbász | 300 gramm |
póré | 1 darab |
hús a húslevesből | 1 kilogramm |
pl_id:5 | 2 darab |
üveges torma | 2 evőkanál |
Sziléziai zsurek (savanyú leves) a Levesek kategóriában
A húst, a zöldségeket és a szalonnát öntsd le 2 l vízzel. Amikor a víz felforrt - szedd le a habot.
Tedd hozzá a fűszereket és a Knorr Füstölthús Ízesítő kockákat. Főzd a levet kb. egy órán át - ezután szűrd le és vedd ki a zöldségeket.
A szalonnát vágd apróra, pirítsd meg a hagymával és a gombával (a szárított gombát előbb áztasd be forró vízbe és aprítsd fel, majd pirítsd a szalonnával), ezután tedd vissza a levesbe.
Egy külön edényben dolgozd el a Knorr zsureket, majd add a leveshez. Ízesítsd két kanál tormával, borssal és egy csipet sóval.
A kész zsureket fehér kolbásszal és külön főzött krumplival tálald.