Szidi süti
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

    Tészta

    • liszt - 50 dekagramm
    • Ráma - 15 dekagramm
    • cukor - 15 dekagramm
    • tojássárgája - 3 darab
    • sütőpor - 1 csomag
    • citrom reszelt héja - 1 darab
    • tejszín - 1 adag

    Hab

    • tojásfehérje - 4 darab
    • cukor - 15 dekagramm
    • darált dió - 13 dekagramm
    • citrom reszelt héja - 0.5 darab

    Elkészítés:

    1. Tészta: a lisztet elkeverjük a sütőporral és a Ramát szétmorzsoljuk benne. A közepébe mélyedést csinálunk, beletesszük a cukrot, a tojások sárgáját és a fele citrom héját, majd annyi tejszínt, hogy könnyen nyújtható legyen. Két cipót formázunk belőle.
    2. Az egyiket kinyújtjuk, Ramával kikent, lisztezett tepsibe tesszük és megkenjük baracklekvárral. A másik lapot ráhelyezzük és villával megszurkáljuk. Előmelegített sütőben halványra sütjük.
    3. Hab: a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött keményre verjük, majd hozzáadjuk a darált diót és a reszelt citromhéjat.
    4. A kész tésztára tesszük a habot, majd hűtőbe tesszük hűlni és kihűlve szeleteljük.