Szezámos zsömle recept.
Egy nagyobb tálba a liszteket és a sót összekeverjük, közepébe csinálunk egy lyukat és oda morzsoljuk az élesztőt. Egy kiskanál cukrot rászórunk, majd ráöntjük a langyos tejet. Mikor felfuttattuk az élesztőt felverjük a két tojást beleöntjük és homogén masszává gyúrjuk a tésztánk.
Kelni hagyjuk a tésztánk kb. a kétszeresére. Majd olajos kézzel átgyúrjuk amikor megkelt, ezt a folyamatot már nyugodtan végezhetjük kilisztezett deszkán.
Körülbelül 6-8 darabra osszuk és kis cipókat formálunk olajos kézzel, és sütőpapírral bélelt tepsikre rakjuk őket.
Amíg melegszik a sütő, 180C°ra, addig a zsömlék még egyszer kelnek, a tetejét meghintjük szezámmaggal. majd amikor már szépek mehet a sütőbe.
Akkor van kész amikor szép aranybarna, kb 20 perc alatt sülnek meg.