Szezámmagos oldalas
Szezámmagos oldalas
  • timer70 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • tojás - 1 darab
  • olaj - 50 milliliter
  • szójaszósz - 1 evőkanál
  • sertés oldalas - 1.5 kilogramm
  • burgonyaliszt - 1 evőkanál
  • szezámmag - 1 evőkanál
  • KNORR Fűszerkeverék 35g Sült oldalas - 1 csomag
  • ketchup - 100 milliliter

Elkészítés:

  1. Az oldalast csontonként vágjuk fel, szórjuk meg bőségesen Sült oldalas fűszerkeverékkel és tegyük pihenni egy napot a hűtőbe.
  2. Ezután olajon süssük meg a húsok mindkét oldalát, majd öntsünk alá egy pohár vizet. Lefedve pároljuk puhára 60 perc alatt, majd tegyük félre, hogy kihűljön.
  3. Vegyük ki a húsokat a szószból, szárítsuk meg és forgassuk meg tojásban és szezámmagban.
  4. Ezután serpenyőben pirítsuk meg a bepanírozott húsokat.
  5. A maradék szószhoz adjunk egy kiskanál Sült oldalas fűszerkeveréket, a szójaszószt és ketchupot. Keverjük össze a burgonyalisztet vízzel, és öntsük ezt is a szószhoz. Keverjük össze és forraljuk fel. Az oldalast tálaljuk burgonyával, és a szósszal. A szószt tálaljuk külön tálkában.