Feltöltve:

Szerecsendiós, sárgaborsó krémleves

timer 60
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

víz1 liter
vöröshagyma1 darab
bors1 teáskanál
sárgaborsó25 dekagramm
babérlevél2 darab
fokhagymagerezd3 darab
sajt10 dekagramm
burgonya1 darab
szalonna3 dekagramm
kömény1 teáskanál
1 teáskanál
rozskenyér2 szelet
hús1 darab

Szerecsendiós, sárgaborsó krémleves a Levesek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A sárgaborsót kiválogatjuk, átmossuk, majd bő, hideg vízben áztatjuk, minimum 4 órán át.

2. lépés

A szalonnát apróra vágjuk, majd kisütve a zsírját, eltávolítjuk a fazékból.

3. lépés

A hátramaradt zsírján megdinszteljük a felaprított hagymát, majd beletesszük a sárgaborsót, felöntjük vízzel, vagy alaplével, beletesszük a babért, megsózzuk, hozzáadjuk a fehér borsot, a köményt és egy darabka füstölt szalonna bőrkét, vagy füstölt húst, majd fedő alatt puhára főzzük.

4. lépés

Mielőtt még teljesen megpuhulna a borsó, előtte még hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát és a fokhagymát is beletörjük.

5. lépés

Mikor kellően megpuhult a borsó és a burgonya is, kivesszük a babérleveleket, a füstöltet és az egészet botmixerrel pépesítjük.

6. lépés

A kenyérszeleteket keskeny csíkokra vágjuk, megszórjuk reszelt sajttal és a sütőben, vagy grill alatt, megpirítjuk őket. A leves tálalásakor a sajtos kenyér rudak mellé, a leves tetejére szerecsendiót reszelünk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 150"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 5
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem