Feltöltve:

Szerb lecsó

timer 50
mood Közepes
person 3 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom kilogramm
sárgarépa kilogramm
vöröshagyma kilogramm
olaj1 dl
császárszalonna10 dekagramm
fokhagymagerezd4 darab
paprika kilogramm
cukkini kilogramm
padlizsán kilogramm
fűszerpaprika2 dekagramm
sós uborka kilogramm

Elkészítés

1. lépés

A paprikát grillen vagy sütőben megsütjük, lehámozzuk a külső héját, és nagyobb kockákra vágjuk. A cukkinit fél centi vastagságúra, és ugyanakkorára vágjuk, mint a sültpaprikát. A vékonyra szeletelt sárgarépát is. Ugyanilyennek készül el a sós savanyú uborka is. A szintén ekkorára vágott padlizsánt kevés olajban, egy serpenyőben elősütjük.

2. lépés

A kis kockára vágott császárszalonnát egy serpenyőben megfuttatjuk. Amikor megpirult, rátesszük a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, és a zúzott fokhagymát. Ha a hagyma megpárolódott, rátesszük a kis kockára vágott hámozott paradicsomot. Ebbe kerül bele a cukkini, a sárgarépa, a padlizsán, a sült paprika, és végül a sós uborka is.
Delikáttal ízesítjük. Fedő alatt közepes lángon puhára pároljuk. Ekkor szórjuk rá a fűszerpaprikát. Még egyet forralunk rajta, lassan keverve és el is készült a lecsó.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 20"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem