fokhagyma gerezd | 2 darab |
---|---|
olívaolaj | 100 milliliter |
olajbogyó | 4 evőkanál |
só | 1 teáskanál |
kígyó uborka | 1 darab |
bazsalikom | 1 csokor |
koktélparadicsom | 500 gramm |
Knorr Olaszos Salátaöntet por | 1 csomag |
fehér borecet | 4 evőkanál |
kagylótészta | 300 gramm |
'Szenzációs' tésztasaláta a Saláták kategóriában
A tésztát főzzük meg a csomagolásán levő útmutató szerint kissé sós vízben. Szűrjük le és öntsük le egy kevés (kb. 2-3 evőkanál) olivaolajjal.
A paradicsomokat és az olajbogyókat vágjuk félbe, az uborkát hosszában vágjuk ketté majd szeleteljük fel. Keverjük össze a zöldségeket a tésztával.
Adjuk hozzá az apróra vágott bazsalikomot és fokhagymát.
A megmaradt olívaolajat keverjük össze a borcettel és a Knorr Olaszos salátaöntettel. Öntsük le az elkészített salátát. A tésztasalátát hidegen tálaljuk.