Szentesti gombás zsurek
Szentesti  gombás zsurek
  • timer30 perc
  • moodKözepes
  • person6 fő

Hozzávalók:

  • szárított gomba - 1 dekagramm
  • Knorr Zöldségleveskocka - 1 darab
  • zúzott gerezd fokhagyma - 2 darab
  • Rama Culinesse - 100 milliliter
  • főtt burgonya - 4 darab
  • rozs vagy zabliszt erjesztve - 500 milliliter

Elkészítés:

  1. A gombát áztasd be 1,5 l vízbe, majd főzd meg és szűrd le.
  2. A főzőlevet keverd össze a zsurekkel és a Knorr zöldségleves kockával ( a gomba a szentesti kásához is jó, de fel is vághatod és a zsurekhez teheted).
  3. Forrald fel, add hozzá a zúzott fokhagymát és az erjesztett lisztet és ízesítsd (ha ez szükséges).
  4. Ha felforrt, fehérítsd tejföllel. Főtt, egész krumplival tálald.