Szénhidrátcsökkentett pekánpite némi csavarral - Dóri's Delicious Dishes konyhájából
Szénhidrátcsökkentett pekánpite némi csavarral - Dóri's Delicious Dishes konyhájából
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person8 fő

Hozzávalók:

    Pitetészta

    • Liszt - 160 gramm
    • kókuszolaj - 100 gramm
    • Só - csipetnyi
    • Fahéj - csipetnyi
    • eritrit - 2 evőkanál
    • hideg víz - 5 evőkanál

    Pitére

    • pekándió - 100 gramm

    Töltelék

    • Tojás - 2 darab
    • juharszirup - 120 gramm
    • eritrit - 70 gramm
    • Só - csipetnyi
    • vanília aroma - csipetnyi
    • mézeskalács fűszerkeverék - csipetnyi
    • citromlé - csepp
    • citromhéj - csapott mokkáskanál
    • kókuszolaj - 2 csapott evőkanál
    • zabliszt - 3 evőkanál

    Elkészítés:

    1. Készítsük el a pitetésztát: először a liszten kívül mindent keverjünk össze (opcionális: konyhai aprítóban), majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. Gyúrjuk golyóvá, alaposan forgassuk meg zablisztben, hogy ne legyen ragacsos, vagy olvadozó, majd tegyük be 15 percre hűtőbe.
    2. Keverjük össze egy tálba a juharszirupot a szilárd édesítővel, kókuszolajjal, vanília aromával, fűszerrel, csipet sóval, citromlével és citromhéjjal.
    3. Egy másik tálba alaposan keverjük össze a tojást és a zablisztet kézi habverővel.
    4. Keverjük össze alaposan két tál tartalmát, hogy egységes tölteléket kapjunk. Sűrű, de folyékony állagra törekedjünk.
    5. Melegítsük elő a sütőt alul-felül 205 fokra.
    6. A kihűlt, megkeményedet pitetésztát még egyszer gyúrjuk át, majd lapogassuk egy kivajazott/kiolajozott formába úgy, hogy a forma szélén 1 cm magas peremei legyenek. (A képen látható pite 17 cm átmérőjű)
    7. Szórjunk egy réteg pekándiót a pitetészta belső (peremtől befelé eső) részére.
    8. Öntsük rá a tölteléket úgy, hogy a perem magasságát ne haladja meg.
    9. Süssük 12 percig a pitét 205 fokon, majd további 20-25 percet 175 fokon, hogy a teteje aranybarna (de a belseje omlós, puha) legyen.
    10. Jó étvágyat! :)