Feltöltve:

Szénhidrátcsökkentett pekánpite némi csavarral - Dóri's Delicious Dishes konyhájából

timer 90
mood Közepes
person 8 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Pitetészta

Liszt160 gramm
kókuszolaj100 gramm
egy csipetnyi
Fahéjegy csipetnyi
eritrit2 evőkanál
hideg víz5 evőkanál

Pitére

pekándió100 gramm

Töltelék

Tojás2 darab
juharszirup120 gramm
eritrit70 gramm
egy csipetnyi
vanília aromaegy csipetnyi
mézeskalács fűszerkeverékegy csipetnyi
citromlépár csepp
citromhéjegy csapott mokkáskanál
kókuszolaj2 csapott evőkanál
zabliszt3 evőkanál

A recept, amely ötvözi a modern, alternatívabb konyhát a régi, tradícionális elkészítési módokkal és hozzávalókkal. Szabadon használható más magvakkal, meghinthető szószokkal és gyümölcsökkel.

Elkészítés

  1. 1. lépés

    Készítsük el a pitetésztát: először a liszten kívül mindent keverjünk össze (opcionális: konyhai aprítóban), majd fokozatosan adjuk hozzá a lisztet. Gyúrjuk golyóvá, alaposan forgassuk meg zablisztben, hogy ne legyen ragacsos, vagy olvadozó, majd tegyük be 15 percre hűtőbe.

  2. 2. lépés

    Keverjük össze egy tálba a juharszirupot a szilárd édesítővel, kókuszolajjal, vanília aromával, fűszerrel, csipet sóval, citromlével és citromhéjjal.

  3. 3. lépés

    Egy másik tálba alaposan keverjük össze a tojást és a zablisztet kézi habverővel.

  4. 4. lépés

    Keverjük össze alaposan két tál tartalmát, hogy egységes tölteléket kapjunk. Sűrű, de folyékony állagra törekedjünk.

  5. 5. lépés

    Melegítsük elő a sütőt alul-felül 205 fokra.

  6. 6. lépés

    A kihűlt, megkeményedet pitetésztát még egyszer gyúrjuk át, majd lapogassuk egy kivajazott/kiolajozott formába úgy, hogy a forma szélén 1 cm magas peremei legyenek.
    (A képen látható pite 17 cm átmérőjű)

  7. 7. lépés

    Szórjunk egy réteg pekándiót a pitetészta belső (peremtől befelé eső) részére.

  8. 8. lépés

    Öntsük rá a tölteléket úgy, hogy a perem magasságát ne haladja meg.

  9. 9. lépés

    Süssük 12 percig a pitét 205 fokon, majd további 20-25 percet 175 fokon, hogy a teteje aranybarna (de a belseje omlós, puha) legyen.

  10. 10. lépés

    Jó étvágyat! :)

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 250"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 75"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem