Szénhidrátcsökkentett Cukkinis Lasagne - Görbe Pali konyhájából
Szénhidrátcsökkentett Cukkinis Lasagne - Görbe Pali konyhájából
  • timer60 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • darált pulykahús - 500 gramm
  • tej - 1 liter
  • vöröshagyma - 1 darab
  • paradicsomlé - 500 milliliter
  • teljeskiőrlésű lasagne tészta - 250 gramm
  • zabpehelyliszt - 150 gramm
  • szerecsendió - 1 teáskanál
  • Só - adag
  • Bors - adag
  • szárított bazsalikom - 5 gramm
  • cukkini - 500 gramm
  • light mozzarella - 400 gramm

Elkészítés:

  1. A cukkinit megmossuk, és vékony szeletekre vágjuk, besózzuk.
  2. A hagymát kockákra vágjuk, és a darálthússal kevés olajon lepirítjuk, egy magasabb falú serpenyőben. Amikor szépen lepirultak, akkor hozzákeverjük a paradicsomszószt, sózzuk, borsozzuk, és szárított a bazsalikommal fűszerezzük.
  3. A besamelhez a zablisztet, a szerecsendiót és a sót összekeverjük, majd egy kis tejjel csomómentesre keverjük. Ezután hozzákeverjük egy kézi habverővel a többi tejet és egyszer felforraljuk, majd levesszük a tűzről.
  4. A tepsi aljára csorgatunk egy kis paradicsomszószt, majd teszünk rá egy sor lasagne tésztát, erre egy adag bolognai szószt, majd a cukkini karikákat is rápakoljuk. A besamel szósz felét ráöntjük, és a tetejére teszünk egy újabb adag tésztát. Ezt pakoljuk, amíg el nem fogy minden hozzávaló, majd a tetejére tesszük a reszelt light mozzarellát.
  5. A 200C-ra előmelegített sütőben 40 perc alatt készre sütjük.

Sütéshez