Székelykáposzta füstölt kolbásszal a Főételek kategóriában
A hagymát vágjuk apróra, majd pirítsuk meg az olajon. Adjuk hozzá a babérlevelet és a kb. 1 cm-esre vágott kolbászt. Pirítsuk tovább 1-2 percig.
Adjuk hozzá a kockára vágott húst és a pirítsuk fehéredésig, időnként megkeverve.
Közben jól öblítsük le a savanyú káposztát és jól csavarjuk ki. Majd adjuk a húshoz a fekete borssal és a boróka bogyóval együtt.
Adjuk hozzájuk a gulyásleves kockákat. Öntsünk rá kb. 2 dl vizet és hozzuk forrásba. Időnként keverjük meg. Majd kis lángon, lefedve főzzük készre kb. 45 perc alatt. Ha szükséges, a vizet időnként pótoljuk.
A végén vegyünk ki egy keveset a szaftból és keverjük össze a tejföllel, majd mindezt keverjük a székelykáposztához. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítsük. Tálaljuk friss fehér kenyérrel.