Feltöltve:

Székelykáposzta füstölt kolbásszal

timer 70
mood Könnyű
person 4 fő
thumb_up 1

Hozzávalók

fekete bors6 mag
tejföl1 darab
olaj2 evőkanál
babérlevél2 darab
sertéshús50 dekagramm
füstölt kolbász15 dekagramm
hagyma1 darab
boróka bogyó5 mag
Knorr Gulyásleves-kocka3 darab
savanyú káposzta konzerv1 darab

Székelykáposzta füstölt kolbásszal a Főételek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A hagymát vágjuk apróra, majd pirítsuk meg az olajon. Adjuk hozzá a babérlevelet és a kb. 1 cm-esre vágott kolbászt. Pirítsuk tovább 1-2 percig.

2. lépés

Adjuk hozzá a kockára vágott húst és a pirítsuk fehéredésig, időnként megkeverve.

3. lépés

Közben jól öblítsük le a savanyú káposztát és jól csavarjuk ki. Majd adjuk a húshoz a fekete borssal és a boróka bogyóval együtt.

4. lépés

Adjuk hozzájuk a gulyásleves kockákat. Öntsünk rá kb. 2 dl vizet és hozzuk forrásba. Időnként keverjük meg. Majd kis lángon, lefedve főzzük készre kb. 45 perc alatt. Ha szükséges, a vizet időnként pótoljuk.

5. lépés

A végén vegyünk ki egy keveset a szaftból és keverjük össze a tejföllel, majd mindezt keverjük a székelykáposztához. Ha szükséges, sóval, borssal ízesítsük. Tálaljuk friss fehér kenyérrel.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 65"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 15"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 35"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 25"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 45"
mood Könnyű
thumb_up 2
Megnézem

timer 70"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem