Székelykáposzta a Főételek kategóriában
A sertéshúst jól megmossuk, és vágjuk kockákra.
2 fej hagymát tisztítsuk meg, és vágjuk apró kockákra.
Egy edényben hevítsük meg az olajat, és tegyük rá a hagymát, majd pirítsuk üvegesre.
Tegyük rá a kockára vágott húst, sózzuk, keverjük jól meg, és fehérítsük ki a húskockák minden oldalát.
Ezután húzzuk le a tűzről, és szórjuk meg pirospaprikával. Miután elkevertük, visszatehetjük a tűzre. Kis vizet önthetünk rá, és főzzük készre. Közben ízlés szerint tehetünk rá még sót, borsot, köményt, és zúzott fokhagymát.
Közben a savanyú káposztát mossuk át alaposan, és tegyük oda egy edényben főni. Tehetünk a káposztához babérlevelet, egy fej vöröshagymát egészben.
Ha a káposzta és a pörkölt is megfőtt, öntsük össze a kettőt.
Készítsünk habarást: egy tálban keverjük el a lisztet egy kis hideg vízzel csomómentesre, adjuk hozzá a tejfölt, és ezt az egészet öntsük az ételre sűrű kavargatás mellett.
Ezután folyamatos kevergetés mellett még főzzük 4-5 percig az ételt, hogy ne legyen liszt íze