Székely libacomb
  • timer90 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • tejföl - 4 dl
  • Knorr Szárnyas Fűszervarázs - 2 dekagramm
  • vöröshagyma - 20 dekagramm
  • olaj - 4 evőkanál
  • savanyú káposzta - 80 dekagramm
  • fokhagymagerezd - 2 darab
  • liszt - 6 dekagramm
  • libacomb - 4 darab

Elkészítés:

  1. A megtisztított libacombokat bedörzsöljük a Szárnyas fűszervarázzsal. Kevés zsiradékon, egy magas falú serpenyőben vagy lábosban elősütjük. Utána kivesszük, és félretesszük. Úgy válasszunk edényt, hogy az elősütés után, magát az ételt is el tudjuk majd benne készíteni. A libacombok szükség szerint az izületnél kettőbe vághatók.
  2. A megtisztított vöröshagymát apró kockára vágjuk, és a visszamaradt sütőzsiradékban aranysárgára pirítjuk.
  3. Ha a hagyma megpirult, lehúzzuk a tűzhelyről, megszórjuk fűszer paprikával, összekeverjük, kevés vízzel felöntjük, és átforraljuk, majd visszahelyezzük a húst, ízesítjük kevés sóval, fűszerezzük a babérlevéllel, őrölt köménnyel és zúzott fokhagymával.
  4. Húsvillával ellenőrizzük a combok puhulását és fél-háromnegyed puhulásnál adjuk hozzá a savanyú káposztát ( a savanyú káposztát kóstoljuk meg előtte, ha nagyon savanyú, mossuk át langyos vízzel).
  5. Fedő alatt puhára pároljuk a húst, ha a víz elfő, pótolni kell.
  6. Ha a hús megpuhult, kiemeljük. A káposztát tejfölös habarással sűrítjük, és kiforraljuk.
  7. Kóstoljuk, ha az étel igényli, utóízesítjük, sóval vagy delikáttal, aztán kiforraljuk.