Szegedi pontyhalászlé
Szegedi pontyhalászlé
  • timer100 perc
  • moodKözepes
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • paradicsom - 1 darab
  • vöröshagyma - 3 darab
  • zsír - 2 evőkanál
  • zöldpaprika - 2 darab
  • fűszerpaprika - 2 evőkanál
  • Knorr Halászlékocka - 3 darab
  • ponty patkó - 1 kilogramm
  • halcsont, falfej, uszony, farok - 1 kilogramm

Elkészítés:

  1. A halszeleteket irdaljuk be és sózzuk meg.
  2. Vágjuk finomra a hagymát, majd pirítsuk üvegesre a zsíron. Adjuk hozzá a halfejet, farkat, uszonyokat és csontot a paprikával és paradicsommal együtt. Adjuk hozzá a piros paprikát,2-3 halászlé kockát és egy kevés vizet. Főzzük közepes lángon kb. 20 percet, míg összefőnek. Ezután öntsük föl hideg vízzel és kb. egy órán át főzzük lassú tűzön.
  3. Ezután a nagyobb csontokat szedjük ki, majd törjük össze a levet. Ezután passzírozzuk át még egy szitán is.
  4. Ezután a halszeleteket tegyük bele az alaplébe, majd öntsük föl vízzel, hogy lepje el jól a halszeleteket. Szükség szerint ízesítsük még a levet Knorr halászlé kockával. Hozzuk forrásba, majd 8-10 perc alatt főzzük készre a halat.
  5. Ha szeretjük a belsőséget, ikrát, haltejet, azt a főzés vége előtt egy perccel tegyük a halászlébe. Tálaljuk friss fehér kenyérrel, kínáljunk hozzá hegyes erős paprikát vagy darált csípős paprikát.