Feltöltve:

Szegedi pontyhalászlé

timer 100
mood Közepes
person 4 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

paradicsom1 darab
vöröshagyma3 darab
zsír2 evőkanál
zöldpaprika2 darab
fűszerpaprika2 evőkanál
Knorr Halászlékocka3 darab
ponty patkó1 kilogramm
halcsont, falfej, uszony, farok1 kilogramm

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A halszeleteket irdaljuk be és sózzuk meg.

  2. 2. lépés

    Vágjuk finomra a hagymát, majd pirítsuk üvegesre a zsíron. Adjuk hozzá a halfejet, farkat, uszonyokat és csontot a paprikával és paradicsommal együtt. Adjuk hozzá a piros paprikát,2-3 halászlé kockát és egy kevés vizet. Főzzük közepes lángon kb. 20 percet, míg összefőnek. Ezután öntsük föl hideg vízzel és kb. egy órán át főzzük lassú tűzön.

  3. 3. lépés

    Ezután a nagyobb csontokat szedjük ki, majd törjük össze a levet. Ezután passzírozzuk át még egy szitán is.

  4. 4. lépés

    Ezután a halszeleteket tegyük bele az alaplébe, majd öntsük föl vízzel, hogy lepje el jól a halszeleteket. Szükség szerint ízesítsük még a levet Knorr halászlé kockával. Hozzuk forrásba, majd 8-10 perc alatt főzzük készre a halat.

  5. 5. lépés

    Ha szeretjük a belsőséget, ikrát, haltejet, azt a főzés vége előtt egy perccel tegyük a halászlébe.
    Tálaljuk friss fehér kenyérrel, kínáljunk hozzá hegyes erős paprikát vagy darált csípős paprikát.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Karácsonyi szegedi halászlé

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0

Dunai pontyhalászlé

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 0

Szegedi pontyhalászlé

timer 100"
mood Közepes
thumb_up 0

Halászlé

timer 110"
mood Közepes
thumb_up 0

Halászlé

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Halászlé

timer 90"
mood Közepes
thumb_up 0

Bajai halászlé

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0

Halászlé

timer 45"
mood Közepes
thumb_up 0

Halászlé

timer 140"
mood Nehéz
thumb_up 0