Feltöltve:

Szedres rizskocka

timer 60
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

tojás2 darab
cukor4 dekagramm
liszt4 dekagramm

A krémhez

tej1 liter
rizs30 dekagramm
vaníliás cukor1 csomag
tejszín6 dl
cukor8 dekagramm
zselatin3 evőkanál
szeder10 dekagramm
szeder, vagy málnalé2 dl
1 csipetnyi

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a tojások sárgáját habosra verem a cukor egyharmad részével. A tojásfehérjéket a maradék cukorral keményre felverem, majd óvatosan összedolgozom a liszttel, és a cukros tojássárgával. A tésztát Ramával kikent, kilisztezett 20x30 cm-es tepsibe terítem, megsütöm, és a tepsiben hagyom kihűlni. A tejben a cukorral, a vaníliás cukorral, meg egy pici sóval puhára főzöm a rizst. Elkeverek benne két evőkanál feloldott zselatint, majd langyosra hűtöm. A tejszínt kemény habbá verem, és óvatosan a tejberizshez keverem. A rizses krémet egyenletesen elterítem a piskóta tetején, és kb. 30 percre a hűtőbe teszem, hogy kissé megdermedjen. Közben a gyümölcslét felmelegítem, és feloldok benne egy jó evőkanál zselatint. A rizses krém tetejét kirakom szederrel, bevonom a gyümölcszselével, és további két órára visszateszem a hűtőbe.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

Gyümölcsrizs

timer 50"
mood Könnyű
thumb_up 1

Mamám féle tejberizs

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Tejszínes sült rizs

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Töltött alma és körte

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Gyümölcsrizs

timer 0"
mood Közepes
thumb_up 0

Ananászos tejberizs

timer 40"
mood Közepes
thumb_up 0

Tejberizs

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0

Mazsolás rizs

timer 25"
mood Közepes
thumb_up 0

Gyümölcsrizs

timer 35"
mood Közepes
thumb_up 0
Feliratkozom a hírlevélre