Feltöltve:

Szedres lepény

timer 50
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

Ráma15 dekagramm
porcukor7 dekagramm
tojás5 darab
vaníliás cukor1 csomag
1 csipetnyi
kristálycukor8 dekagramm
teljes őrlésű búzaliszt14 dekagramm
sütőpor0.5 csomag
citrom reszelt héja0.5 darab
tej1.5 dl
szeder40 dekagramm
kristálycukor2 evőkanál
fahéj1 teáskanál
sütőpapír a tepsihez1 kevés
porcukor a meghintéshez1 kevés

Szedres lepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A szoba-hőmérsékletű Ramát habosra keverjük a szitált porcukorral, a vaníliás cukorral és egy csipetnyi sóval. Egymás után belekeverjük a tojássárgákat és újra habosra keverjük.

2. lépés

A tojásfehérjéből a cukorral kemény habot verünk és a Ramás krémbe keverjük. Végül belekeverjük a lisztet és a sütőport, valamint a citromhéjat és a langyos tejet.

3. lépés

A szedret megmossuk, miután leszedtük a szárát és jól lecsöpögtetjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, rásimítjuk a masszát, beterítjük szederrel, majd fahéjas cukorral meghintjük.

4. lépés

Előmelegített sütőben 180 C-on kb. 35 percig sütjük. A sütőből kivéve még forrón meghintjük porcukorral és felvágjuk. Kávéhoz, vagy teához kínáljuk.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem