Ráma | 20 dekagramm |
---|---|
porcukor | 20 dekagramm |
egész tojás | 4 darab |
sütőpor | 1 csomag |
liszt | 30 dekagramm |
tej | 15 evőkanál |
kakaópor | 2 evőkanál |
szeder (lehet fagyasztott is) | 1 adag |
epres pudingpor | 2 csomag |
---|---|
tej | 5 dl |
porcukor | 20 dekagramm |
Ráma | 20 dekagramm |
étcsokoládé | 1 tábla |
---|---|
Ráma | 5 dekagramm |
olaj | 3 evőkanál |
Szedres dunahullám a Desszertek kategóriában
A Ramát a porcukorral és a tojások sárgájával habosra kikeverjük. A tojások fehérjéjét habbá verjük, majd amikor felvertük a fehérjét a sárgával összekeverjük és hozzáadjuk a sütőporos lisztet is. A fele masszát sütőpapiros tepsibe kanalanként szétszórjuk. A maradékhoz teszünk kakaóport és 2 kanál tejet. A csokis masszát a kihagyott részekre szórjuk, majd a tészta tetejére szederszemeket teszünk és 170 fokon megsütjük. Amikor kihűlt, a papírt lehúzzuk róla és a következő krémet tesszük a tésztára.
A pudingot a szokásos módon megfőzzük. A porcukorból és a Ramából krémet készítünk, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük és ezt a krémet tesszük a kihűlt tészta tetejére. A krémre kerül a csokimáz.
A csokimázhoz a csokit gőz felett felolvasztjuk, hozzáadjuk a Ramát és az olajat.