Szedres-mascarponés lepény
Szedres-mascarponés lepény
  • timer0 perc
  • moodKözepes
  • person1 fő

Hozzávalók:

  • tej - 1.6 dl
  • liszt - 40 dekagramm
  • élesztő - 3 dekagramm
  • Ráma - 6 dekagramm
  • cukor - 4 dekagramm
  • só - 1 csipetnyi
  • tojás - 5 darab
  • tojássárga - 1 darab
  • szeder - 75 dekagramm
  • marcipánmassza - 20 dekagramm
  • mascarpone - 50 dekagramm
  • vaníliás cukor - 2 csomag
  • vaníliapuding por - 2 csomag
  • szederlikőr - 2 evőkanál

Elkészítés:

  1. A tejet melegítsük meg egy lábasba. A lisztet szitáljuk tálba, a közepébe nyomjunk mélyedést és morzsoljuk bele az élesztőt, majd öntsük rá a tejet. Lazán gyúrjuk össze, és kelesszük meleg helyen kb. 20 percig.
  2. Dolgozzuk bele a Ramát, a cukrot, a sót, 1 tojást, és a tojássárgát. Formáljunk gömböt belőle, és letakarva addig kelesszük, amíg a duplájára nem nő.
  3. Közben tisztítsuk és mossuk meg a szedret, majd szárítsuk meg. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  4. A tésztát nyújtsuk ki egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A marcipánt daraboljuk apróra, és keverjük simára a maradék tojásokkal, a mascarponéval, a vaníliás cukorral, a pudingporral, és keverjük bele a szederlikőrt.
  5. A szedret terítsük szét a tésztán, és kenjük rá a sajtkrémet. Süssük a sütő középső szintjén kb. 30 percig.