Feltöltve:

Szedres-mascarponés lepény

timer 0
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

tej1.6 dl
liszt40 dekagramm
élesztő3 dekagramm
Ráma6 dekagramm
cukor4 dekagramm
1 csipetnyi
tojás5 darab
tojássárga1 darab
szeder75 dekagramm
marcipánmassza20 dekagramm
mascarpone50 dekagramm
vaníliás cukor2 csomag
vaníliapuding por2 csomag
szederlikőr2 evőkanál

Szedres-mascarponés lepény a Desszertek kategóriában

Elkészítés

1. lépés

A tejet melegítsük meg egy lábasba. A lisztet szitáljuk tálba, a közepébe nyomjunk mélyedést és morzsoljuk bele az élesztőt, majd öntsük rá a tejet. Lazán gyúrjuk össze, és kelesszük meleg helyen kb. 20 percig.

2. lépés

Dolgozzuk bele a Ramát, a cukrot, a sót, 1 tojást, és a tojássárgát. Formáljunk gömböt belőle, és letakarva addig kelesszük, amíg a duplájára nem nő.

3. lépés

Közben tisztítsuk és mossuk meg a szedret, majd szárítsuk meg. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.

4. lépés

A tésztát nyújtsuk ki egy sütőpapírral kibélelt tepsibe. A marcipánt daraboljuk apróra, és keverjük simára a maradék tojásokkal, a mascarponéval, a vaníliás cukorral, a pudingporral, és keverjük bele a szederlikőrt.

5. lépés

A szedret terítsük szét a tésztán, és kenjük rá a sajtkrémet. Süssük a sütő középső szintjén kb. 30 percig.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem