Feltöltve:

Szedres-almás piskóta

timer 40
mood Könnyű
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

liszt25 dekagramm
Ráma18 dekagramm
cukor18 dekagramm
őrölt fahéj1 teáskanál
porcukor2 evőkanál
tojás2 darab
narancs lereszelt héja1 darab
sütőpor1 evőkanál
alma1 darab
szeder25 dekagramm

Elkészítés

1. lépés

A porcukrot a fahéjjal egy kis tálkában összekeverjük. A lisztet, a Ramát és a cukrot elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport. A tojásokat villával kissé felverjük, belekeverjük a reszelt almát, a narancshéjat, majd hozzákeverjük a lisztes masszához. A szedret óvatosan beleforgatjuk, és a tésztát Ramával kikent sütőformába öntjük.

2. lépés

Előmelegített sütőben 70-80 percig sütjük, de 50 perc után kissé mérsékeljük a tüzet. Ha szükséges, sütőpapírral takarjuk le, nehogy megégjen a teteje.

3. lépés

A sütési idő vége felé tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e már. Amikor kész, 30 percig hagyjuk a formában, majd rácsra borítva kihűtjük, és felszeleteljük.

Tetszett a recept?

Kinyomtatom

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 75"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem
 Vegán laktózmentes sajttorta
Szerző: Eliza Nagy szerző:
Eliza Nagy

timer 120"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem
 Gluténmentes és laktózmentes muffin
Szerző: Tom Kató szerző:
Tom Kató

timer 30"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem
 Laktózmentes karácsonyi keksz
Szerző: Anita Ács szerző:
Anita Ács

timer 60"
mood Közepes
thumb_up 0
Megnézem