Feltöltve:

Szedertorta

timer 70
mood Közepes
person 1 fő
thumb_up 0

Hozzávalók

A tésztához

liszt40 dekagramm
keményítő25 dekagramm
porcukor25 dekagramm
tojás2 darab
tojássárgája2 darab
sütőpor1 teáskanál
Ráma30 dekagramm

A töltelékhez

őrölt mandula8 dekagramm
rétesalma20 dekagramm
zsemlemorzsa3 dekagramm
szeder70 dekagramm
cukor5 dekagramm

A díszítéshez

tojássárgája1 darab
tejszín1 evőkanál

Elkészítés

  1. 1. lépés

    A tésztához a lisztet a Ramával elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval összedolgozzuk, és fóliába csomagolva 1 órára a hűtőbe tesszük. A mandulát egy száraz serpenyőben aranybarnára pirítjuk. Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, és vékony szeletekre vágjuk. A tészta kétharmadát lisztezett deszkán kinyújtjuk. Egy kb. 26 cm átmérőjű tortaformát sütőpapírral kibélelünk, és beletesszük a tésztát. Villával megszurkáljuk, zsemlemorzsával beszórjuk, majd 15 percre hideg helyre tesszük. Az almaszeleteket egyenletesen elosztjuk a tésztán. A szedret, a cukrot és a mandulát óvatosan összevegyítjük, és az almarétegre simítjuk. A maradék tésztát is kinyújtjuk, befedjük vele a tölteléket. A tojássárgát a tejszínnel összekeverjük, és rákenjük a tészta tetejére. A sütést forró sütőben kezdjük, majd 30 perc után csökkentjük a hőfokot, és még 30 percig sütjük. A formában kb. 5 órát hagyjuk hűlni, hogy a töltelék is teljesen kihűljön. Szeletekre vágjuk, és porcukorral meghintve kínáljuk.

Tetszett a recept?

Hozzászólások

Hasonló receptek

timer 240"
mood Közepes
thumb_up 1
Megnézem

timer 300"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 80"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 0"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 60"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 90"
mood Nehéz
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 1
Megnézem

timer 40"
mood Könnyű
thumb_up 3
Megnézem

timer 90"
mood Könnyű
thumb_up 0
Megnézem