ehető szárított virág, készen kapható keverék, ehető virágok szirmaiból, leveleiből, stb. vegyesen, de ezt el is hagyhatjuk | |
csokidarabok | |
cseresznyepálinka (ízlés szerint) |
szeder | 10 darab |
darált dió | 10 dekagramm |
porcukor | 10 dekagramm |
Ráma | 10 dekagramm |
fekete szeder | 25 dekagramm |
porcukor | 20 dekagramm |
Ráma | 15 dekagramm |
víz | 4 evőkanál |
liszt | 15 dekagramm |
sütőpor | 1 csomag |
tojás | 4 darab |
kristálycukor | 10 dekagramm |
A piskóta elkészítése: a cukrot, a tojássárgáját, vizet habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. A tojások fehérjéjét kemény habbá verjük, majd fakanállal lazán az előzőekhez keverjük. A keveréket 26 cm átmérőjű tortaformába öntjük, 220 fokon kb. 15 percig sütjük.
Töltelék: a cukrot, a Ramával habosra keverjük, majd hozzákeverjük a szedret, hogy összetörjön. Ha a tészta kihűlt, a tetejét fél centi vastagságban levágjuk, a maradék belsejét kivájjuk, ebbe kerül a töltelék.
A kivájt piskótát apró darabokra tépjük és a szedres töltelékhez keverjük. A szeder leve jól átitatja a piskótát, állaga a puncstortához lesz hasonló. Az üreget ezzel a töltelékkel megtöltjük, a piskóta tetejét visszahelyezzük.
Bevonat: a cukrot, a Ramával habosra keverjük, majd hozzákeverjük a darált diót, és ezzel megkenjük a torta tetejét, oldalát.
Díszítésként pár szem szedret használunk. A szeder helyett málna is használható.
Hozzászólások