Szecsuáni húsgolyók tojásos rizzsel
Szecsuáni húsgolyók tojásos rizzsel
  • timer25 perc
  • moodKönnyű
  • person4 fő

Hozzávalók:

  • zsemlemorzsa - 4 evőkanál
  • tojás - 3 darab
  • olaj - 2 dl
  • szójaszósz - 1 evőkanál
  • szezámolaj - 1 evőkanál
  • zöldborsó - 100 gramm
  • újhagyma - 4 darab
  • darált sertéshús - 500 gramm
  • gyors rizs - 2 csomag
  • Knorr Szecsuáni Csípős Csirke alap - 1 csomag

Elkészítés:

  1. Főzzük meg a rizst annak tasakján olvasott utasítások alapján. Ezalatt gyúrjuk össze a darált húst egy tojással és a Knorr Szecsuáni alappal. Hagyjuk állni kb. 15 percet.
  2. Nedves kézzel formázzunk 20 db golyót a húsmasszából. Forgassuk zsemlemorzsába, süssük ki forró olajban, mintha fasírtot készítenénk.
  3. Amíg sül a hús, készítsük el a rizst. A maradék 2 tojást verjük fel, adjuk hozzá a szezámolajat. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsunk 2 ek olajat, a megfőtt, jól lecsöpögtetett rizst pirítsuk meg. Adjuk hozzá a forró vízzel átmosott zöldborsót és a felaprított újhagymát. Pirítsuk át jól. Majd húzzuk a rizst a serpenyő egyik oldalára, a másikba csurgassuk bele a tojást. Hagyjuk így legalább 10 másodpercig, míg a tojás megsül. Majd törjük szét egy fakanállal és keverjük el a rizzsel. Ízesítsük kevés sóval, szójaszósszal.