Szecsuáni húsgolyók tojásos rizzsel a Főételek kategóriában
Főzzük meg a rizst annak tasakján olvasott utasítások alapján. Ezalatt gyúrjuk össze a darált húst egy tojással és a Knorr Szecsuáni alappal. Hagyjuk állni kb. 15 percet.
Nedves kézzel formázzunk 20 db golyót a húsmasszából. Forgassuk zsemlemorzsába, süssük ki forró olajban, mintha fasírtot készítenénk.
Amíg sül a hús, készítsük el a rizst. A maradék 2 tojást verjük fel, adjuk hozzá a szezámolajat. Egy nagyobb serpenyőben forrósítsunk 2 ek olajat, a megfőtt, jól lecsöpögtetett rizst pirítsuk meg. Adjuk hozzá a forró vízzel átmosott zöldborsót és a felaprított újhagymát. Pirítsuk át jól. Majd húzzuk a rizst a serpenyő egyik oldalára, a másikba csurgassuk bele a tojást. Hagyjuk így legalább 10 másodpercig, míg a tojás megsül. Majd törjük szét egy fakanállal és keverjük el a rizzsel. Ízesítsük kevés sóval, szójaszósszal.